15/06/2024
13.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Hynë në fuqi Ligji për parandalimin e larjes së parave dhe financim të terrorizmit në Maqedoni

Sot hyn në fuqi Ligji për Parandalimin e Larjes së Parave dhe Financimit të Terrorizmit, i cili u miratua nga Kuvendi në seancën e 71-të të mbajtur më 27 qershor 2022, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Me ligjin e ri në lidhje me regjistrimet në regjistrin e pronarëve të vërtetë janë paraparë ndryshime në afatet e regjistrimit, subjektet që janë të obliguara të bëjnë regjistrimin brenda të njëjtit, si dhe qasje e re në përcaktimin e pronarit real në themelet.

Sipas tekstit të ri të Ligjit, të publikuar sot nga Regjistri Qendror, afati ligjor për futjen e të dhënave për pronarët e vërtetë është 15 ditë nga regjistrimi i subjektit afarist në regjistrin tregtar dhe në regjistrin e personave të tjerë juridikë, që është, 15 ditë nga ndryshimi i të dhënave për pronarin real.

“Krahas pjesës tjetër, si subjekte që detyrohen të regjistrojnë pronarin e ligjshëm në regjistër me zgjidhjen e re ligjore, persona juridikë, aksionet e të cilëve janë të listuara në një treg të organizuar letrash me vlerë, për të cilët është parashikuar një afat prej tre muajsh për ekzekutimin të këtij detyrimi nga dita e hyrjes në fuqi të këtij ligji”, sqarohet në njoftim.

Teksti i ri i ligjit parashikon një qasje të re në përcaktimin e pronarit të vërtetë të fondacioneve. Themelet dhe me rregulloret ekzistuese për parandalimin e larjeve së parave dhe financimit të terrorizmit, theksojnë nga atje, kishte detyrimin e regjistrimit të pronarit të vërtetë në regjistrin e pronarëve të vërtetë./Telegrafi/

Të fundit