22/06/2024
21.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Hyrja në Slloveni varet nga vaksina që keni marrë, ja rregullat që duhet të zbatoni

Sllovenia ka rregulla të hollësishme për hyrjen në vend për ata që duan të kalojnë kufirin bazuar në vaksinimin.

Kështu, ky vend mund të futet me vetëm një dozë të AstraZeneca, 21 ditë pas vaksinimit, por jo me një dozë të Pfizer dhe Moderna. Me këto dy vaksina, disa mund të hyjë në Slloveni vetëm nëse janë marrë të dyja dozat. Përveç kësaj, kanë kaluar 14 ditë nga doza e dytë për Moderna, dhe 7 janë të mjaftueshme për Pfizer.

Policisë kufitare duhet t’i tregohet një certifikatë vaksinimi. Rregulla të hollësishme janë lëshuar gjithashtu për vaksinat nga prodhuesit e tjerë. Personat e vaksinuar mund të hyjnë në Slloveni nëse:

kanë marrë një dozë të dytë të BioNTech / Pfizer të paktën shtatë ditë më parë
kanë marrë një dozë të dytë të Moderna të paktën 14 ditë më parë
kanë marrë dozën e parë të AstraZeneca të paktën 21 ditë më parë

kanë marrë një dozë të Johnson & Johnson të paktën 14 ditë më parë
kanë marrë një dozë të dytë të Sputnik V të paktën 14 ditë më parë
kanë marrë një dozë të dytë të Sinovac të paktën 14 ditë më parë
kanë marrë një dozë të dytë të Sinopharma të paktën 14 ditë më parë.

Të fundit