13/07/2024
31.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ilire Dauti: “Mësimdhënësit kanë të drejtë”

Kordinatorja e Aleancës për Shqiptarët, Ilire Dauti, ka publikuar krahasimin e pagës së mësimdhënësve me pagën minimale ndër vite.

Sipas të dhënave zyrtare, në vitin 2012 merrnin 61% më shumë se paga minimale, ndërsa vitin 2022 marrin vetëm 30% më shumë se paga minimale.

Aleanca për Shqiptarët që në ditën e parë ka mbështetur grevën e mësimdhënësve dhe ka dënuar kërcënimet e ministrit për arsim dhe shkencë.

Në fejsbukun e saj shkruan:

“Ja pse mësimdhënësit kanë te drejtë që sot janë ne grevë

Në vitin 2012 merrnin 61% me shume se paga minimale.

Ne vitin 2022 marrin vetëm 30% me shume se paga minimale.”

Të fundit