25/04/2024
7.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ja kur duhet të flenë fëmijët bazuar në moshën e tyre

Sipas një grafiku të ndarë nga një mësues në shkollën fillore Wilson, SHBA fëmijët duhet të shkojnë në shtrat në një kohë të caktuar dhe gjithçka varet nga koha kur zgjohen.

Duke mbuluar moshat pesë deri në 12 vjeç, grafiku tregon se fëmijët e moshës pesë vjeç duhet të shkojnë në shtrat nga ora 18:45 deri në 20:15 në varësi të orës së zgjimit.

Ndërkohë, fëmijët e moshës 11 dhe 12 vjeç duhet të flenë në çdo kohë nga ora 20:15 deri në 21:45.

Nëse fëmija juaj pesëvjeçar zgjohet në orën 6:30 të mëngjesit, ai do të duhet të flejë në orën 19:15.

Por nëse do të ngriheshin në orën 7 të mëngjesit pak më vonë, ata do të jenë gati për të fjetur në orën 7.30 të mbrëmjes.

Ndërsa një tetëvjeçar që zgjohet në 6:45 të mëngjesit do të jetë gati për të fjetur në orën 20:15, i njëjti fëmijë i moshës që u zgjua më vonë, në orën 7:30 të mëngjesit, nuk do të jetë gati për të fjetur deri në orën 21:00.

Sleep.org ka përshkruar sasinë e rekomanduar të gjumit për çdo grupmoshë, nga foshnjat deri tek adoleshentët.

Këto janë:

Të sapolindurit (deri në tre muaj): 14 deri në 17 orë

Foshnjat (katër deri në 11 muaj): 12 deri në 15 orë

Fëmijët e vegjël (një deri në dy): 11 deri në 14 orë

Fëmijët parashkollorë (tre deri në pesë): 10 deri në 13 orë

Mosha shkollore (gjashtë deri në 13): 9 deri në 11 orë

Të rinjtë dhe adoleshentët (14 deri në 17): 8 deri në 10 orë

Të fundit