20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Janë kapur nëntë persona me PCR teste të rrejshme në aeroportin e Shkupit

Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka ngritur aktakuzë kundër nëntë personave të cilët në Aeroportin Ndërkombëtar në Shkup kanë treguar vërtetime të rrejshme për teste PCR negativ për Covid-19, të cilat gjoja janë nxjerrë në laboratorët në Shkup, transemton Portalb.mk.

Prej tyre, gjashtë personat janë shtetas të Maqedonisë, dy shtetas të Zvicrës dhe një shtetase e Bosnje dhe Hercegovinës.

Të gjithë janë të akuzuar se në ngjarje të ndara penale juridike kanë kryer vepër penale – falsifikim të dokumentit nga neni 378 paragrafi 1 nga Kodi Penal.

Shtetasve të huaj, në bazë të pranimin të fajit, Gjykata Penale Shkup veç më u ka shqiptuar dënim me të cilin i ka shpallur fajtor dhe u ka shqiptuar gjykim me kusht – dënim me burg prej një vite, i cili nuk do të kryhet nëse i akuzuari në afat prej tre vitesh nga hyrja në fuqi e gjykimit nuk kryen vepër të re penale. Po ashtu, u është shqiptuar dënim dëbim i një të huaji nga vendi në kohëzgjatje prej pesë vitesh.

Të fundit