18/06/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Janë publikuar emrat e maturantëve me rezultatet më të mira në provimin e maturës shtetërore

Leonid Todoroski nga shkolla e mesme e mjekësisë “Pançe Karagjozov” në Shkup, Matej Mitevski nga shkolla e mesme “Goce Dellçev” në Kumanovë, Edon Ademi nga shkolla e mesme “Zef Ljush Marku” në Shkup, Çigdem Muarem nga shkolla private “Yahya Kemal”. ” në Strugë, Gülen Jagmur nga shkolla ndërkombëtare “Marif” nga Tetova, si dhe Ognen Josifovski nga gjimnazi i Shkupit “Orce Nikolov”, janë gjashtë maturantët që fituan numrin më të madh të pikëve në maturën shtetërore. kete vit. Meta.mk ka marrë renditjen e përgatitur nga Qendra Shtetërore e Provimeve (QKD).

Pesë nga gjashtë nxënësit fituan numrin maksimal të pikëve në lëndën e gjuhës amtare, kurse nxënësi Ognen Josifovski ishte më i miri në lëndën angleze.

Fatkeqësisht, ky sukses i gjashtë më të mirëve në Maqedoni nuk do t’ua lehtësojë regjistrimin në fakultet.

Këta janë maturantët më të mirë të këtij viti:

Leonid Todorovski, “Pance Karagjozov”, më i miri në lëndën gjuhë dhe letërsi maqedonase
Matej Mitevski, “Goce Dellçev” Kumanovë, më i miri në lëndën gjuhë amtare dhe letërsi.
Edon Ademi,  “Zef Ljush Marku” Shkup, me i miri ne lenden gjuhe shqipe dhe letersi.
Çigdem Muarem, “Yahya Kemal” Strugë, më e mira në gjuhën dhe letërsinë turke
Jagnur Gylen, Shkolla Ndërkombëtare “Maarif”, më e mira në gjuhën dhe letërsinë turke
Ognen Josifovski,  “Orce Nikolov”, më i miri në lëndën e gjuhës angleze

Të fundit