19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ka nisur hetimi ndaj nënës së vrasësit nga Vraçari: Po kontrollohet nëse e ka neglizhuar apo keqtrajtuar

Prokuroria e parë publike fillore në Beograd ka ngritur rast sipas detyrës zyrtare në lidhje me ngjarjen në shkollën fillore “Vladimir Ribnikar” më 3 maj 2023, kur një djalë (13) vrau nëntë persona dhe plagosi katër, njëri prej të cilëve vdiq. dhe për të përcaktuar nëse veprimet e M.K., nënës së djalit (13), përbëjnë elemente të veprës penale: neglizhencë dhe keqtrajtim të të miturit.

– Prokuroria ka dërguar kërkesë në Departamentin e Policisë për qytetin e Beogradit për mbledhjen e të dhënave të nevojshme, duke urdhëruar të dyshuarin M.K. të bisedohet me pedagogun dhe psikologun, si dhe të ndërmerren të gjitha masat dhe veprimet e tjera të nevojshme për konstatimin e plotë të gjendjes faktike- thuhet në njoftimin e prokurorisë.

Gjithashtu, Qendra e Qytetit për Punë Sociale, siç shtohet, është urdhëruar që të bëjë vlerësimin diagnostik të funksionimit të familjes së djalit (13) dhe për këtë të bëjë kallëzim në prokurori, si dhe të konstatojë nëse familja ishte më parë në dosjen e atij autoriteti.

– Pas dorëzimit të raporteve të Departamentit të Policisë për qytetin e Beogradit dhe Qendrës së qytetit për punë sociale në prokurori, publiku do të njoftohet pa vonesë për rrjedhën e mëtutjeshme të procedurës dhe vendimet e marra. thotë Prokuroria e Parë Themelore Publike.

Të fundit