18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tre motoçiklistët që humbën në Plaçkovicë u gjetën të gjallë dhe shëndoshë

Kërkimet për gjetjen e tre motoçiklistëve që u raportuan të humbur dje në malin e Plaçkovicës kanë përfunduar me sukses dhe familjarët e tyre nuk kanë mundur të krijojnë kontakte telefonike, njoftoi Qendra për Menaxhimin e Krizave (QKK).

QKM-ja transmeton njoftimin nga QKM-ja rajonale – Shtip, se përmes numrit të vetëm emergjent është pranuar informacion për persona të humbur në malin Plaçkovica. Tre motoçiklistët ishin me një grup më të madh që nga hoteli “Bel Kamen” – Radovish u nisën për në fshatin Zërnovc. Kontakti i fundit me ta ka qenë rreth orës 19:00, kur kanë thënë se kanë mbetur në baltë në një vend të pacaktuar.

– Në kërkim janë përfshirë: 15-16 persona me motoçikleta të cilët kanë qenë në grupin e tyre, një automjet policor nga Stacioni Policor (PS) Shtip në Turtel-Resorti universitar “Goce Dellçev” (UGD), një automjet policor nga fshati Zërnovci. drejt Plaçkovicës, rreth 20-25 persona nga familja e ngushtë e personave të zhdukur. Njëkohësisht është kontaktuar edhe Shërbimi Vullnetar i Shpëtimit Malor “Osogovo” nga Koçani, të cilët po organizohen për të filluar kërkimin. Për marrjen e masave në varësi të tyre, thuhet në njoftimin e QKM-së, janë njoftuar edhe kujdestarët nga SHKSH Shkup.

QKM Rajonale Shtip sot në mëngjes ka njoftuar se shërbimi alpinistik i Osogovës me katër persona dhe një automjet terren në orën pesë kanë dalë në terren dhe kanë kontrolluar rrugën Vidovishtë, Latal – Bel Kamen.

Sipas informacioneve të fundit të marra nga RCUK Shtip, njëri nga personat e humbur ka vendosur kontakt me një familjar në orën 06:58 dhe ka raportuar se të tre personat me motoçikletat e tyre kanë mbetur të ngecur në baltë, kështu që natën e kanë kaluar në malin Plaçkovica dhe se janë në gjendje të mirë shëndetësore.

Të fundit