22/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kina ndalon prodhuesin më të madh amerikan të çipave

Kina ka thënë që prodhuesi më i madh amerikan i mikroçipave, Micron Technology, paraqet “rrezik të madh kombëtar”.

Kjo do të thotë që prodhimet e kësaj firme do të ndalohen në projektet infrastrukturore të këtij shteti.Njëherësh, kjo paraqet lëvizjen e parë të Kinës kundër një prodhuesi amerikan të çipave, teksa tensionet midis Washingtonit dhe Pekinit po rriten.

“Rishqyrtimi ka zbuluar që produktet e Micronit kanë rreziqe serioze sigurie të rrjetit e që paraqesin rreziqe të konsiderueshme të sigurisë për zinxhirin furnizues infrastrukturor të informacionit kritik të Kinës, duke ndikuar kështu në sigurinë kombëtare të Kinës”, thuhet në komunikatën e Administratës së Hapësirës Kibernetike të Kinës.

Të fundit