19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Klinika e psikiatrisë do të bëhet efikase energjetike, pacientët do të shtrohen në Bardovc dhe në spitalin e qytetit derisa është duke u rinovuar.

Objekti i Klinikës së Psikiatrisë në Shkup do të rinovohet tërësisht dhe do të bëhet efikas energjetik, përmes Projektit për përmirësimin e efikasitetit energjetik, i cili financohet nga granti i Bankës Botërore, dhe implementohet nga Ministria e Financave në bashkëpunim me Ministria e Shëndetësisë.

Punimet e ndërtimit do të fillojnë më 15 maj dhe objekti pritet të marrë pamjen e re pas pesë muajsh.

Në Klinikën Universitare të Psikiatrisë do të ndërrohet instalimi elektrik, sistemi i ndriçimit dhe i ngrohjes, do të vendoset sistemi qendror i ftohjes, do të vendoset termoizolimi i objektit, do të rikonstruktohet çatia, do të bëhen dritaret dhe dyert. zëvendësohet, etj.

Gjatë renovimit, pacientët nga Klinika do të shtrohen në Spitalin Psikiatrik – Shkup dhe në Repartin e Psikiatrisë në Spitalin e Përgjithshëm të qytetit “8 Shtatori”, për çka këto institucione kanë kapacitete të mjaftueshme.

Reparti për fëmijë do të funksionojë përkohësisht në GOB “8 Shtatori” – Shkup.

Klinika Universitare për Psikiatrinë është objekti i parë nga gjithsej 18 objekte shëndetësore që duhet të kenë rritje të efiçencës energjetike. 5 nga gjithsej 25 milionë euro janë planifikuar për këtë komponent.

Në kuadër të projektit janë planifikuar 10 milionë euro për projekte për përmirësimin e efiçiencës energjetike të objekteve në nivel lokal, ndërsa aktivitetet për 42 projekte në 12 komuna tashmë kanë filluar dhe po ashtu janë duke u ndërmarrë edhe aktivitete për mbështetjen e projekteve. në 16 komuna,përcjell Tv Koha. a1on. 

Të fundit