18/06/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kompania Supertrejd reagon ndaj ekspertizes se Makpetrolit

Gjatë ditëve të fundit, “Supertrade” është përballur në publik në një kontekst krejtësisht të pasaktë, që do të thotë keqinformim i publikut, me qëllim të vetëdijshëm për të dëmtuar reputacionin e kompanisë sonë. Pesë tanke Supertrade u ndaluan në vendkalimin kufitar në fund të muajit të kaluar dhe vaji i karburantit që  duhej të importonim ishte subjekt i analizës. Të vetëdijshëm për cilësinë e asaj që ne importojmë, më së paku prisnim që ekspertiza e naftës do t’i nënshtrohej një seri lëshimesh. Kompania jonë është e bazuar në punë profesionale, prandaj ne gjithmonë do të kundërshtojmë improvizimet  në të ashtuquajturat raporte.

Për më tepër, ne ju dërgojmë fotografi – 1,2,3,4 janë fotografi të mostrave të naftës të marra nga rezervuarët tanë që u analizuan nga “Makpetrol”. 5,6,7,8 janë fotografi të mostrave të marra nga SGS, laboratori më i mirë në botë, i angazhuar nga Supertrade për të analizuar karburantin që do të importohej.

Makpetrol duhet të dijë se çfarë vendos pas nënshkrimit të saj nëse garanton besueshmërinë e asaj që merr si rezultat i analizave të bëra në laborator. “Supertrade” nuk punon me improvizime, rezultati i analizës është absolutisht i diskutueshëm nëse laboratori nuk e di se çfarë është në të vërtetë subjekt i analizës.

Për sqarim publik,

Ne nuk pajtohemi me raportin që u dha nga Makpetrol, sepse ne besojmë se u bënë një numër lëshimesh në mënyrën e marrjes së mostrave nga tanket. Nafta transportohet në 90 gradë dhe nëse mostrat nuk merren sipas protokolit, saktësia e rezultateve vihet në pikëpyetje, sepse karburanti mund të kondensohet dhe analiza mund të tregojë se ka një sasi më të madhe të ujit. Në mënyrë specifike për pesë rezervuarët, e gjithë mënyra dhe procedura e marrjes së mostrave të vajit djegës ishte jashtë të gjitha rregullave dhe rregulloreve. Në vend që mostrat nga tanket të merreshin nga ekspertët, të trajnuar për këtë, të çertifikuar për marrjen e mostrave, mostrat për analiza u morën nga zyrtarët doganorë. Më tej diskutohet se mostrat e vajit djegës nuk ishin vendosur në kontejnerë të veçantë, të cilët janë mbyllur hermetikisht në mënyrë që vaji i karburantit të mos ekspozohet ndaj ndikimeve të jashtme dhe kondensohet, por mostrat u vendosën në kavanoza qelqi.

Analizat janë kryer në laboratorin e Makpetrolit, sepse vendi ynë nuk ka një laborator shtetëror për analizën e vajit djegës. Kështu, Makpetrol, përveç që analizon vetveten, përkatësisht produktet që ata i importojnë vetë, bën edhe analiza të kompanive konkurruese.

Analiza e mostrave të marra në mënyrë të papërshtatshme nga Makpetrol tregoi praninë e 4.6% të ujit në naftë, të cilën ne e refuzuam si të pavërtetë. Kjo është arsyeja pse Supertrade punësoi laboratorin më të mirë SGS në botë (https://www.sgs.com/en/office-directory) për të testuar cilësinë e vajit në të njëjtat rezervuarë. Mostrat e marra nga persona të çertifikuar dhe të dorëzuara për analiza, rezultati tregoi se vaji i karburantit në rezervuarë plotëson standardet dhe prania e ujit është 0.20% dhe në vendin tonë lejohet 1%.

(Përveç këtij njoftimi, ne paraqesim analizën e kryer nga SGS).

Të mërkurën e kaluar, “Supertrade” njoftoi ri-importin dhe kërkoi një analizë jashtë funksionit të naftës, si gjithmonë analizat tona u kryen nga SGS, të njëjtat mostra u analizuan nga institucionet shtetërore. Rezultatet tregojnë se karburanti plotëson standardet e cilësisë në vend, ne presim që Dogana të lëshojë rezervuarët dhe të lejojë importin.Thuhet ne reagimin  e Kompanise Supertrejd nga Shkupi.

Të fundit