23/05/2024
16.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Komuna e Gostivarit, 10 000 denarw pwr familjet kujdestare

 • Të gjitha familjet që do të vendosin të bëhen familje kujdestare, gjegjësisht në
  shtëpitë e tyre do të pranojnë fëmijë që kanë nevojë për kujdes, do të marrin
  ndihmë financiare nga Komuna e Gostivarit në vlerë prej 10 mijë denarë në muaj.
  Kjo u premtua nga kryetari Arben Taravari gjatë prezantimit të fushatës “Shtrije
  dorën dhe ndrysho jetë – bëhu kujdestar”, që ka për qëllim promovimin e
  kujdestarisë dhe rritjen e numrit të familjeve kujdestare. Aktualisht në Gostivar
  janë 5 fëmijë që presin të vendosen nëpër familje kujdestare.
  “Vazhdojmë të jemi të gatshëm t’i ndihmojmë ato familje të cilat do të
  tregojnë gatishmëri për përkujdesje. Sot edhe para të pranishmëve theksova
  se për t’i motivuar ato familje, Komuna e Gostivarit do të subvencionojë me
  dhjetë mijë denarë në çdo muaj. Aktivitetet dhe suport të këtillë kemi treguar
  edhe në të kaluarën për sportistët, nxënësit më të mirë, familjet në nevojë, dhe
  besoj se me këtë lloj ndihme dhe motivimi do të vazhdojmë edhe në të
  ardhmen”, deklaroi kryetari Arben Taravari
  Kjo fushatë nacionale realizohet nga “S.O.S Fshati i Fëmijëve” në bashkëpunim
  me Qendrat për Mbështetjen e Familjeve Kujdestare “11 Tetori”, Ministrinë e
  Punës dhe Politikës Sociale dhe pushtetin lokal, ndërsa mundësohet nga Ministria
  gjermane e zhvillimit ekonomik dhe bashkëpunimit. Familjet kujdestare ndihmë
  financiare marrin edhe nga shteti. Ndryshe, për të gjithë ata që janë të interesuar të
  bëhen kujdestarë dhe nuk patën mundësi të marrin pjesë në këtë ngjarje, më shumë
  informacion se si të bëhen kujdestarë do të mund të marrin çdo ditë pune në
  Qendrën për Punë dhe Politikë Sociale në Gostivar./Tv Koha/

Të fundit