24/05/2024
19.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Komunikacioni në Maqedoni po zhvillohet nëpër rrugë të thata

Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare, nga ana e Maqedonisë së Veriut, nuk ka vonesa më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.

Nga data 15.11.2020 fillon detyrimi ligjor për posedim të detyrueshëm të pajisjeve dimërore në automjete, pavarësisht kushteve aktuale të motit. Ky detyrim do të zgjasë deri më 15 mars të vitit 2021.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar, respektimin e sinjaleve të përcaktuara të komunikacionit e veçanërisht drejtim të automjetit me kujdes, posaçërisht në rrugët nëpër gryka, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për pjesët rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Rruga P2332 Ohër – Resnjë, përmes parkut kombëtar Galiçnik (lidhje me P1307 Doganën – lidhje me A3 dhe P1301 – Tërpejcën), nga 02.05.2020 deri në 15.11.2020 është e hapur për komunikacion për të gjitha llojet e automjeteve me peshë të përgjithshme deri në 3,5 tonë.

Më 21.09.2020 filloi kryerja e aktiviteteve ndërtimore gjatë rehabilitimit të rrugës shtetërore P1202 (P409), pjesa Hanet e Mavrovës – Zhirovncië, gjegjësisht nga Hanet e Mavrovës deri në t. Tërnicë, për çka do të bëhet ndryshim i regjimit të komunikacionit, në kohëzgjatje prej 90 ditëve.

Viadukt Trejd njofton se në ditën 16.09.2020, është filluar me kryerjen e aktiviteteve ndërtimore gjatë sanimit të rrëshqitjes së dheut në rrugën rajonale E1202, aksi Zhirovnicë – Ura e Boshkut (f.Skudrinje), ku një korsi trafiku do të mbyllet, rregullimi i trafikut do të zhvillohet me sinjalizim komunikacioni (semaforë). Në periudhën nga ora 10:00 deri në orën 14:00, do të bëhet mbyllje e plotë e trafikut, për të cilin do të zbatohet ndryshim i regjimit të trafikut në periudhë prej 45 ditësh.

Të fundit