25/04/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kontrollet para Pashkëve në Kroaci: Gjoba për shitjen e paligjshme për vezë dhe ëmbëlsira deri në 3900 euro!

Në prag të Pashkëve kanë filluar inspektimet e tregut, ndërsa në Vinkovc janë shqiptuar gjobat e para për vezë dhe ëmbëlsira.

“Në këtë rast konkret, në treg janë kontrolluar vezë që nuk kanë pasur shenja shëndetësore, pa shenja të fermës dhe më së shpeshti janë hequr nga tregu”, shpjegon Kristina Vuljanic nga inspektimi sanitar për TV “Dnevnik Nova”. Shitësit i janë konfiskuar 90 vezë të gjetura. Ai është dënuar edhe me 190 euro. Fillimisht duhet të na paralajmërojnë, pastaj të na gjobisin, sepse nuk është mirë vetëm të marrim para. Dënimi është masa e fundit”, ka komentuar Ivo nga Vinkovci.

Sipas Inspektoratit Shtetëror, gjobat më të lehta janë shqiptuar: për shitje të paregjistruara variojnë nga 530 deri në 9290 euro dhe për shitje të ushqimeve pa etiketë shëndetësore nga 190 deri në 3900 euro. Deri më 28 mars, inspektorët do të krehin tregjet dhe dyqanet me pakicë.

Të fundit