23/05/2024
11.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski: Ai që nuk mund të formojë qeveri do të thotë i ka humbur zgjedhjet

Kryetari i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski në prag të zgjedhjeve parlamentare më 8 maj, sot porositi se “ai që nuk mund të formojë qeveri, i ka humbur zgjedhjet”, sepse, siç tha, qeveria formohet me minimum 61 deputetë.

“Së pari, ai që nuk mund të formojë qeveri do të thotë se i ka humbur zgjedhjet sepse qeveria formohet me minimum 61 deputetë. Do të shohim se si do të jenë rezultatet finale më 8 maj, sepse zgjedhjet akoma nuk kanë përfunduar dhe atëherë do të mund të bisedohet lidhur me formimin e qeverisë. Unë e di si duket formimi i qeverisë, duhet të keni minimum 61 deputetë për të formuar qeveri. Ngadalë, paj ne në zgjedhje jemi konkurrentë me VMRO-DPMNE-në, 8 maji le të vijë e më pas të shohim”, tha Kovaçevski pas takimit me përfaqësuesit e kryesisë së Odës ekonomike të Maqedonisë Veri-perëndimore.

Duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve lidhur me rritjen e retorikës nacionaliste në kuadër të fushatës, kryetari i LSDM-së potencoi se retorika nacionaliste nuk çon askund dhe potencoi se këto zgjedhje janë për të ardhmen.

“Unë tashmë i kam dënuar deklaratat edhe të z. Ahmetit lidhur me skandimin joadekuat në sheshin Maqedonia sepse ato janë skandime anakrone të cilat na kthejnë 20 vite pas në një të kaluar të groposur të cilën e kemi tejkaluar me Marrëveshjen kornizë të Ohrit, që e kemi tejkaluar me anëtarësimin në NATO falë LSDM-së dhe të cilën e kemi tejkaluar me fillimin e negociatave me BE-në sërish falë LSDM-së dhe gjithashtu e porosita edhe kryetarit të VMRO-DPMNE-së dhe kandidates preisdenciale të VMRO-DPMNE-së, Gordana Siljanovska se retorika nacionalite nuk çon aksund”, tha Kovaçevsski, i cili është bartës i listës për deputetë të Koalicionit të kryesuar nga LSDM në NJZ 1.

Shtoi se këto zgjedhje nuk janë për kthim prapa në të kaluarën, por janë për të ardhmen dhe se nuk janë për izolim, por për integrim në BE sepse, theksoi, izolimi mund të thotë izolim edhe brenda në kuadër të bashkësive etnike që do të thotë izolim edhe nga fqinjët dhe që do të thotë izolim final edhe i shtetit nga proceset evropiane.

Siç deklaroi Kovaçevski, LSDM mbetet opsioni i vetëm politik i cili lufton për shoqëri multietnike dhe për barazi të të gjithë qytetarëve pa dallim të përkatësisë së tyre në çfarëdo baze dhe për integrim të shtetit në BE.

Të fundit