24/04/2024
8.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

KRrE: Qytetarëve të mos u ndërprehet energjia elektrike për shkak të borxheve

Është ende në fuqi rekomandimi i para dy javëve që u kemi bërë dy javë më parë kompanive të energjisë, si dhe ofruesve të shërbimeve publike që të përmbahen nga përjashtimi i qytetarëve nga sistemet e duhura të energjisë elektrike, ngrohjes dhe uji për shkak të mos pagimit të faturave gjatë gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të pandemisë Covid 19, informon Komisioni Rregullator për Energjetikë dhe shërbime të ujit.

“Praktikisht me këtë njoftim dua t’i bëj të ditur qytetarët se nuk do të ketë shkëputje të energjisë elektrike, ngrohjes dhe ujit derisa gjendja e jashtëzakonshme të jetë në fuqi. Në të njëjtën kohë, unë do të doja të shpreh falënderimet e mia për kompanitë dhe ndërmarrjet publike, funksionimi i të cilave është nën përgjegjësinë e KRrE-së, të cilët iu përgjigjën pozitivisht rekomandimit dhe gjatë kësaj periudhe treguan solidaritet dhe përgjegjësi sociale për konsumatorët”, tha Marko Bislimoski, kryetar i KRrE-së.

Nga KRrE thonë se ata janë në bisedime me kompanitë për të gjetur modelin më të mirë për pagimin e faturave të tyre kryesore për muajt mars, prill dhe maj, kështu që ata thonë se kjo nuk duhet të bie barë mbi konsumatorët.

Ata njoftojnë se opinioni do të informohet pasi të arrihet një marrëveshje për modelin përfundimtar./Telegrafi/

Të fundit