24/05/2024
19.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Latas dhe Lazarov thonë se nuk ndihen fajtorë për atë që u tha në emisionin youtuberit Lazarov

Dragan Pavlovic-Latas dhe YouTuber Stefan Lazarov thanë në seancën e sotme gjyqësore se nuk ndihen fajtorë për akuzën e përhapjes së materialeve raciste dhe ksenofobike përmes një sistemi kompjuterik. Aktakuza është ngritur nga Prokuroria Themelore Publike  të publikuar më 14 shkurt të këtij viti, në të cilin Latas ishte mysafir i Lazarovit në podcast.

Latas tha se ai nuk ndihej fajtor dhe se akuza ishte e njëanshme dhe u vu nën presion nga një grup i vogël njerëzish që e përkufizuan veten si publikë.

E se nuk ndihet fajtor youtuberi Lazarov, i cili thotë se dy minutat e emisionit janë nxjerrë jashtë kontekstit dhe se është dashur të shikohet i gjithë emisioni për të parë motivin e të ftuarit.

Ndryshe, prokuroria ka reaguar ndaj presionit publik pak ditë pas publikimit të intervistës më 14 shkurt, duke ngritur aktakuzë për shkak se përmes një sistemi kompjuterik kanë përhapur një përfaqësim racist dhe ksenofobik të një ideje që promovon dhunën ndaj grave, e cila ka shkaktuar reagime dhe një ndjenjë neverie dhe ankthi në publik.

AKUZIMI NDAJ DRAGAN PAVLOVIQ – LATAS DHE STEFAN LAZAROV

Sipas aktakuzës, i pandehuri i parë, duke u paraqitur në një intervistë të publikuar më 14 shkurt  në kanalin YouTube të të pandehurit të dytë, ka promovuar publikisht një akt të dhunës seksuale, duke evokuar kujtime nga e kaluara e tij e supozuar, pa shprehur dënim moral ose pendim, në këtë mënyrë. duke promovuar me vetëdije një sjellje të tillë të dhunshme. .

“I pandehuri i dytë, ndonëse ishte i vetëdijshëm për ndikimin e përmbajtjes që transmeton, sidomos te popullata e re, megjithatë nuk e ka penguar apo ndërprerë bashkëbiseduesin, por më tej e ka shtyrë atë që me komente dhe pyetje të ritregojë ngjarjen e kontestuar”, thuhet në aktakuzë. shteteve.

Krimi i përhapjes së materialit racist dhe ksenofobik përmes një sistemi kompjuterik dënohet me burgim nga një deri në pesë vjet.

Procesin kundër Latas dhe Llazarov e udhëheq gjyqtarja Dijana Gruevska Ilievska, ndërsa përfaqësues i prokurorisë është prokurori Daniel Kotsev./meta.mk/

Të fundit