18/06/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Lidhja e shoqatave të diabetikëve kërkon të zgjidhen problemet me të cilat përballen pacientët

Lidhja e shoqatave të diabetikëve, sot publikisht do të drejtohet deri te Ministria e Shëndetësisë dhe Termini Im, me kërkesë të zgjidhen problemet me mungesën e insulinës, shiritave, gjilpërave dhe terapisë tjetër diabetike.

“Si organizatë e pacientëve dhe si pacientë, nuk mund ta kuptojmë si është e mundur tashmë tre muaj përgjegjësia për mungesën e insulinës, shiritave, gjilpërave ose terapisë tjetër diabetike, t’i lihet njëri tjetrit në sistemin shëndetësor, ndërsa megjithatë në praktikë anëtarët tanë janë të lodhur tashmë disa herë në muaj të drejtohen në qendrën për diabet, dhe disa herë në muaj të shkojnë në barnatore për të kontrolluar nëse ka insulinë dhe a mund të jepet, nëse zëvendësimi është tashmë në sistem”…, thonë nga Lidhja e shoqatave të diabetikëve.

Me shpresë se do të nxisin zgjidhje të problemeve rrjedhëse lidhur me diabetin, lidhja e shoqatave të diabetikëve, apel deri te MSH dhe Termini Im sot para Shtëpisë shëndetësore në Shtip publikisht do të dërgojë kryetari i Lidhjes, Dime Velev.

Të fundit