16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ligjet për ndërtimin e Korridorit 8-të, KÇE vazhdon debatin

Komisioni për Çështje Evropiane do të vazhdojë sot diskutimin për propozim ndryshimin e ligjit për Planifikim Urbanistik që është me flamur evropian dhe procedurë të shkurtuar, sepse nga Qeveria vlerësojnë se ky propozim-ligj, është në pakon e ligjeve që përshpejtojnë dhe lehtësojnë ndërtimin e korridoreve 8-10d.

Përveç këtij ligji, në këtë Komision ditë më parë kaloi ligji për Marrëdhënie Pune, por janë edhe disa ligje tjera që nga Qeveria në Kuvend janë dorëzuar me Flamur Evropian, edhe atë:

1.Propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndërtim – me procedurë të shkurtuar
2.Propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shpronësim – me procedurë të shkurtuar
3.Propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për përcaktimin e interesit publik dhe emërimin e partnerit strategjik për zbatimin e projektit për ndërtimin e korridorit infrastrukturor 8 dhe 10D – me procedurë të shkurtuar

Përpos ligjeve për Korridorin 8-10D, Komisioni për Çështje Evropiane do të diskutojë me procedurë të shkurtuar edhe për ndryshimin e ligjit për Propozim për ligjin për akademinë e gjyqtarëve dhe prokurorëve publikë,

Të fundit