13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: Pensionistët meritojnë respekt dhe kujdes, jo fyerje nga opozita

Në konferencën e sotme për media, Snezhana Kalevska – Vançeva, deputete e LSDM-së, ka theksuar angazhimin e partisë për rritjen e pensioneve, duke shprehur se “në periudhën e kaluar, LSDM-ja ka rritur pensionet mesatarisht për 6.400 denarë dhe pensionin minimal për 50%. E dimë se kjo nuk mjafton dhe me LSDM-në pensionet do të vazhdojnë të rriten. Qytetarët tanë të moshuar meritojnë një pleqëri dinjitoze.”

Kundërshtarët politikë, sipas saj, kanë fyer pensionistët, duke i krahasuar ata me Muppet Show. Ajo e konsideron këtë qëndrim si të papërshtatshëm dhe i bën thirrje kandidatit opozitar për president, Gordana Siljanovska Davkova, të kërkojë falje për këto deklarata.

Kalevska – Vançeva gjithashtu ka përforcuar mbështetjen për qeverinë aktuale dhe presidentin e propozuar, duke e paragjykuar kundërshtarin si një “ripërsëritje të Ivanovit”, duke përmendur kështu vitet e qeverisjes së mëparshme nga opozita. Ajo beson se zgjedhësit do të zgjedhin një të ardhme evropiane me LSDM-në dhe Pendarovskin, duke i refuzuar politikat e izolimit dhe riatdhesimit të OBRM-PDUKM-së.

Të fundit