19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: Për shkak të pikut të ri nga koronavirusi në vjeshtë dhe mbrojtjes së qytetarëve, zgjedhjet në afatin e parë të mundshëm

Lidhja Socialdemokrate e Maqedonisë është parti përgjegjëse dhe shtet-ndërtuese që ka qenë dhe mbetet në anën e interesave të qytetarëve dhe shtetit.

Zgjedhjet janë të nevojshme sa më shpejt, për shkak të mbrojtjes së shëndetit të qytetarëve dhe përgatitjes për pikun e ri nga koronavirusi në vjeshtë, për rimëkëmbjen më të shpejtë dhe transformimin e ekonomisë vendase dhe vendosjen e sërishme të institucioneve në funksion që janë thelbësore për funksionimin normal të sistemit. Me legjitimitet të ri nga qytetarët, Qeveri dhe Parlament politik.

Ne nuk duhet të lejojmë dëmtimin e shtetit, dëmtimin e qytetarëve dhe nuk duhet të lejojmë që vendi të futet në një krizë kushtetuese. LSDM nuk do ta lejojë këtë.

LSDM është një parti e përgjegjshme, ne donim kompromis dhe kjo është arsyeja pse marrim pjesë në takimet e liderëve. Por nëse VMRO-DPMNE nuk dëshiron një marrëveshje, ne nuk do të lejojmë dëm për shtetin dhe qytetarët. Një marrëveshje është e mundur për sa kohë që zgjat gjendja e jashtëzakonshme. Nëse nuk ka marrëveshje me forcën e ligjit, data e zgjedhjeve çon drejt 21 qershorit.

Qendra për komunikim me opinionin e LSDM-së

Të fundit