12/07/2024
24.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: Përmes dialogut deri në zgjidhje, ndërprerja e mësimit është në dëm të nxënësve

Nevoja për një vlerësim dinjitoz të punës së mësuesve është e qartë, por interesi më i rëndësishëm i nxënësve është sigurimi i vazhdimësisë së mësimdhënies, sidomos tani pas pandemisë. Mësuesit duhet të vënë në plan të parë interesat e fëmijëve dhe përmes dialogut të gjejnë një zgjidhje të qëndrueshme, thonë nga LSDM.

Ata theksojnë se përmes dialogut gjatë 4 viteve të fundit, LSDM ka rritur pagat në arsim dhe mbrojtjen e fëmijëve nga 3.200 në 6.400 denarë.

“Mësuesja e shkollës fillore merr paga më të larta mujore mbi 3.200 denarë, ndërsa edukatoret e kopshteve kanë paga më të larta për mbi 6.000 denarë, në krahasim me periudhën para 4 vite e gjysmë, gjegjësisht në kohën e OBRM-PDUKM-së.

Rritja e pagave, kemi investuar dhe në vende të reja pune. Në këtë periudhë në çerdhe janë të punësuar mbi 1.000 edukatore, kujdestare, personel ndihmës, ndërsa kontratat e tyre ua kemi transformuar në kohë të pacaktuar”, sqarojnë nga LSDM.

Nga atje thonë se në vazhdimësi kemi vlerësuar punën e stafit pedagogjik./Telegrafi/

Të fundit