13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mexhiti: Blerja e “Trikaftës”: Jo gjithçka varet nga ne

Edhe pse janë miratuar ndryshime ligjore, prokurimi i ilaçit “Trifacta” është i ngadalshëm. Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, thotë se problemin e ka trashëguar dhe se meqenëse ka qenë në krye dy muajt e fundit, ka themeluar një komision që nuk ka ekzistuar më parë.

Ai nuk saktësoi se kur më së voni do të mbërrinte ilaçi “Trikafta” për pjesën tjetër të pacientëve që e presin, ndërsa indikacioneve se edhe Shoqata për Fibrozën Cistike ka paralajmëruar protesta, ai u përgjigj “jo gjithçka varet nga ne. “.

– Ka procedura dhe tendera ligjore dhe nuk mund të paragjykoj me një afat ligjor. Është gjithashtu mosmirënjohje. Ne duam ta zgjidhim atë problem sa më shpejt dhe që nga dita që jam bërë ministër jam marrë çdo ditë me atë problem. Ne formojmë procedura dhe protokolle të sakta, diskutojmë çdo ditë edhe vendin ku do të trajtohen në mënyrën më të mirë pacientët me fibrozë cistike, në mënyrë që të jetë më jetëgjatë, efektive dhe më cilësore. Është një çështje më e ndjeshme dhe nuk po rrimë duarkryq. Ne po bëjmë gjithçka që pacientët e tjerë të marrin ilaçin sa më shpejt që të jetë e mundur dhe ta zgjidhim atë problem një herë e përgjithmonë… Që pacientët të marrin një ilaç inovativ dhe më pas ata kompetentët në komisionin e ekspertëve të vendosin se kush është ai. pacienti më i rrezikuar të marrë terapi, tha Mexhiti pas një prezantimi në platformën E-shëndet.

I pyetur nëse pacientët do të kthehen në spitalin e fëmijëve “Kozle”, ai u përgjigj se po shqyrtohen të gjitha mundësitë se çfarë do të ishte më e mira për ta dhe se në komisionin e formuar është edhe një pacient me fibrozë cistike.a1on

Të fundit