22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Deri të enjten duhet të jetë gati raporti nga komisioni i ekspertëve për rastin e të porsalindurit të vdekur në spitalin e Manastirit .

Vendimin e Gjykatës së Nderit pranë Odës së Mjekësisë për heqjen e licencës së punës së mjekut Valjton Dervishi, specialist anesteziolog në ISHP Spitali klinik Tetovë, e ka bërë të ditur ministri i Shëndetësisë Fatmir Mexhiti ditë më parë, ndërsa sot ka thënë se. “Nga këtu tashmë po zhvillohet Prokuroria dhe procesi gjyqësor”.

Oda e mjekëve sot ka konstatuar se duke filmuar pacientë dhe punonjës të Spitalit të Tetovës në rrjetin social Tiktok, mjeku ka shkelur Kodin e Deontologjisë Mjekësore të LCRSM-së, si dhe Kodin Ndërkombëtar të Etikës Mjekësore. Sipas rregulloreve ligjore, tha Dhoma, ky është dënimi maksimal që mund të shqiptohet për shkelje etike në funksionim.

Ministri Mexhiti bëri të ditur se deri të enjten duhet të jetë gati raporti i komisionit të ekspertëve që ka formuar për rastin e të porsalindurit të vdekur në spitalin e Manastirit.

– Deri të enjten kalon afati ligjërisht. Siç jam informuar, një nga mjekët e përfshirë ka qenë në rrugë e sipër, e kanë pritur që ajo të jepte një deklaratë për ngjarjen. Mendoj se deri nesër ose më së voni pasnesër do të kemi një raport nga komisioni i ekspertëve për nënën dhe foshnjën që fatkeqësisht kanë vdekur, tha Majiti pas një prezantimi në platformën E-shëndet.

Duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari, Mexhiti po ashtu tha se shërbimet janë duke i kontrolluar pretendimet se a ka mungesë të ampulës “Fentanyl” në spitalin e Tetovës dhe se për problemin në këto ditë Ministria e Shëndetësisë do të informojë nëse ka mungesë. .

Të fundit