13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Makinat elektrike rrezikojnë 410 mijë vende pune

Me lëvizjen drejt makinave elektrike në Gjermani, rreth 410 000 vende pune janë në rrezik brenda vitit 2030, shkruan gazeta gjermane Handelsblatt.

“Forca shpërthyese e transformimit të industrisë së automjeteve mund të jetë një rrezik social’’, shkruan gazeta. Vetëm në pjesën e përparme të ndërtimit të motorëve dhe ingranazheve, vendet që mund të humbasin janë 88 000.

Për të minimizuar dëmet në tregun e punës, grupi i studimit të platformave, nën kryesinë e unionit IG Metal, propozon që kompanitë të përballen me plane strategjike për stafin dhe qendrat e kualifikimit rajonal, ku bizneset, agjencitë e punësimit përmes rifreskimit mund të bashkëpunojnë me qëllim rehabilitimin e tregut të punës.

Të fundit