13/04/2024
19.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Malësia e Tetovës me rrugë të re- Rrezikohet lumi Shkumbin

TV KOHA TETOVË

20 PRILL 2020

NEVRIJ ADEMI

Kjo rrugë është drejt përfundimit ndërkq pasojat e kësaj si duket do I vuaj lumi Shkumbin I cili për momentin I rrezikohet shtrati.Projekti I rrugës Tetov deri në fshatin Brodec konkretisht vazhdimi I rrugës  së Banjës së Tetovës është një projek,  të cilin Malësia e tetovës e pret një koh të gjat. Rruga ishte afër përfundimit dhe siç biseduam me realizuesin pritet që këtë muaj të përfundojë edhe asfaltimi me shpresë që sa më shpejtë të lëshohet në përdorim. Por si duket kjo rrugë ka shfaqur një problem ekologjik e cila do të dëmtoj rrjedhën e lumit shkumbin, ekipi I Televizionit Koha sotë ka qëndruar në vendngjarje për të parë nga afër dëmet që po I shkaktohen lumit

Gurë të mëdhenj, truall drunj ishin këto të gjitha mbetjet të cilët largoheshin nga rruga dhe hudheshin në lumin Shkumbin, për këtë çështje kanë rreaguar edhe nga ECO Guerila. Arianit Xhaferi Për Tv Kohën njofton se për këtë cështje e ka njoftuar edhe insepktoriatin përkatës ndërsa kërkon që sa më shpejt të gjendet zgjidhje dhe të merren masa .

Ne kemi njoftuar edhe inspektoriatin por edhe Ministrinë e Ambientin ndërsa kërkojmë që sa më shpejt të merren masa dhe të gjobitet kompania që I ka shkaktuar këto dëme, thotë Arianit Xhaferi

Ekipit të Televizionit Koha realizuesit I thanë që lumi do të pastrohet pasi të përfundojnë fazat e rrugës por deklaruan se për këtë cështje janë sqaruar me Eco Guerilën ndërkaq Arianit Xhaferi mohon një gjë të tillë

Ata nuk janë sqaruar por edhe nuk kanë cfarë të sqarohen me ne me ata le të merret inspektoriati, ata duhet ta paguajnë dëmin e shkaktuar dhe cdo demtim I lumit dëmton eko sistemin I cili në këtë kohë të pandemie është një gjë e rrezikshme, duhet njëherë që të ketë përgjegjsi personale më pas institucionale dhe ligjore përfundon Arianit Xhaferi nga Eco Guerila  

Sqarimi i cili është shkruar në koment të ëeb faqes zyrtare të ekoguerilës nga realizuesi thotë

Sa i përket projektit ne fjalë rruga

Tetovë – F. Brodec posedon gjitha dokumentacionet e nevojshme për realizimin e projektit.Poashtu edhe kompania realizuse posedon gjitha dokumentacionet e nevojshme per realizimin e puneve.Pozicioni ne fjale ne bazë te projektit ka nevojë për stabilitet te rugës së re dhe pozicioni realizohet ne 3 faza te cilat jan ne proces realizimi.

1. Mbushja e hapsires së nevojshme

2. Ndertimi i etazheve

2. Pastrimi nga posht e lart ( duke filluar nga lumi e lart deri tek ruga e re) ka shkruar realiyuesi në Facebook

Rruga në fjal është mbi një kilometra e gjysë ndërkaq financohet nga qeveria

Të fundit