25/04/2024
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mali i Zi vendi i parë në Europë për nga infektimet për 100 mijë banorë

Mali i Zi renditet i pari në Evropë për nga numri i rasteve që nga fillimi i pandemisë, në 100 mijë banorë.

Sipas të dhënave të botuara në 16 Tetor, vendi ka një normë prej 2,385 rastesh të regjistruara me koronavirus për 100,000 banorë, ndjekur nga Armenia dhe Spanja.

Sipas të njëjtit numër të njerëzve të infektuar për 100,000 banorë, Maqedonia Veriore është në vendin e 11-të, dhe Bosnja dhe Hercegovina është në vendin e 14.

Në bazë të të njëjtave kritere, Kosova është në vendin e 17-të, Shqipëria në vendin e 27-të dhe Kroacia në vendin e 28-të.

Ndiqet nga Sllovenia, e cila është pas Kroacisë, ndërsa Serbia është në vendin e 30-të me 509.12 të infektuar për 100,000 banorë.

Kur bëhet fjalë për shkallën e incidencës në shtatë ditët e fundit, numri më i lartë i të infektuarve për 100,000 banorë u regjistrua në Andorra, pasuar nga Republika Çeke, Belgjika dhe Holanda, ndërsa Mali i Zi është në vendin e pestë.

Të fundit