25/06/2024
23.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Manoleva: Po negociojmë për të siguruar mjete shtesë për blerjen e sasive të reja të “trikaftës”

Ministria e Shëndetësisë dhe Fondi i Shëndetësisë janë në fazën e negociatave me Qeverinë për sigurimin e mjeteve shtesë për blerjen e sasive shtesë të barit “Trikafta”, informoi sot zëvendësministre e Shëndetësisë Maja Manoleva, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetares nëse financiare. janë siguruar mjete për blerjen e barit.

Manoleva theksoi se është shumë e rëndësishme që në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë është formuar një grup punues që do të përcaktojë të gjitha kriteret për përfshirjen e pacientëve për trajtimin me barnat që u nevojiten, jo vetëm “trikafta, por edhe për barnat tjera”.

– Kriteret për monitorimin e pacientëve që do të përfshihen në atë terapi, kriteret për efektivitetin e barnave, të gjitha këto tashmë janë në fazën përfundimtare të përcaktimit nga grupi punues, dhe Ministria është në fazën e negociatave me. Fondi i Sigurimeve Shëndetësore dhe Qeveria për sigurimin e mjeteve shtesë për blerjen e sasive shtesë të barit “Trikafta”, i cili aktualisht i nevojitet një grupi pacientësh me fibrozë cistike, tha Manoleva, pjesëmarrëse në një aktivitet të Ministrisë së Shëndetësisë. dhe UNIJEF me rastin e Javës së Imunizimit.

Më herët kryetari i shoqatës për fibrozë cistike, Fiki Gaspar, ka bërë të ditur se pacientët me fibrozë cistike do të protestojnë më 3 maj në ora 12:00 para Ministrisë së Financave, nëse nuk marrin përgjigje nga institucionet kompetente, se si. larg është çështja me prokurimin e “trikaftës” për të gjithë ata që kanë nevojë dhe me ndryshimet ligjore për prokurimin më të shpejtë të ilaçeve.

Të fundit