28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, që të mos presin nëpër sportele qytetarët dokumentet mund t’i nxjerrin në mënyrë elektronike

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski thotë që në mënyrë të zvogëlohen pritjet, posaçërisht dokumentet për qytetarët, si certifikatat për lindje, martesë dhe dokumentet amë mund të nxjerren në mënyrë elektronike pa shkuar në sportele.

Në portalin uslugi.gov.mk momentalisht ka 128 shërbime që janë të qasshme për qytetarët, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Ju bëjmë apel qytetarëve që kanë nevojë për shërbime apo konsultime me institucionet shtetërore, këtë ta bëjmë në mënyrë elektronike. S’ka nevojë që të vizitojnë institucionet fizikisht”, tha Mançevski.

Ai tha se me ketë do të kontribuohet në parandalimin e përhapjes së coronavirusit./Telegrafi/

Të fundit