19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, shpenzimet minimale në muajin prill ishin 49.384 denarë

Shpenzimet minimale të një familjeje katër anëtarëshe në muajin prill ishin 49.384 denarë.

Më së shumti para ose 19.224 denarë nevojiteshin për ushqim dhe pije, si dhe shpenzime të përgjithshme 13.423 denarë.

Nga Lidhja Sindikatave të Maqedonisë, e cila bënë përllogaritjet e shportës konsumatore, thonë se një zyrtar me pagën e tij mbulon tri paga minimale sindikaliste, ndërsa një punëtor me dy paga minimale e gjysmë nuk mund ta mbulojë shportën e konsumit.

“Përkundër të gjitha masave të Qeverisë, shpenzimet e ushqimit dhe pijeve vetëm për një vit janë rritur për 2.766 denarë, ndërsa në vitin 2023 vlera e ushqimeve dhe pijeve në pjesën e shportës minimale të Sindikatë nuk është ulur asnjëherë, gjë që tregon se zyrtarët janë duke e shikuar vetëm interesin e tyre dhe duke e ditur këtë fakt i kanë rritur pagat për 2.000 denarë në ditë ose për 78 për qind në muaj”, thonë nga LSM.

Të fundit