09/12/2023
3.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedonia do të përpilojë kod të ri zgjedhor

Me parashtrimin e vërejtjeve të OSBE/ODHR-së nga zgjedhjet e fundit, fillon përgatitja e Kodit të ri Zgjedhor, më demokratik, tha sot ministri i drejtësisë Nikolla Tupançeski.

Ai do të largohet nga kreu i grupit të punës së ekspertëve, për një person jopartiak, që është për herë të parë, sepse komisioni gjithmonë drejtohet nga ministri i Drejtësisë.

I pyetur nëse do të kishte një ndryshim revolucionar për të ndryshuar modelin zgjedhor pas disa dekadash, ai tha se u takon partive politike, ekspertëve të grupeve dhe publikut që të dalin me ide. Ai tha se çdo ide do të diskutohet, nëse një model i tillë i ri zgjedhor do të hidhet në tryezë.

Krahas ftesës gojarisht, Tupançeski tha se këtë javë ftesë do t’u dërgojë të gjitha partive, ekspertëve dhe shoqatave qytetare që merren me këtë çështje.

Tupançeski tha se Kodi i ri zgjedhor duhet të jetë gati, të votohet dhe të hyjë në fuqi së paku 6 muaj para zgjedhjeve të reja.

Të fundit