24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedonia e Veriut me pesë medalje në Lojërat Olimpike Speciale Botërore

Gjithsej pesë medalje fitoi kombëtarja e Maqedonisë në Lojërat Olimpike Speciale Botërore, të cilat u mbajtën nga 17 deri më 25 qershor në Berlin të Gjermanisë. Vendi u përfaqësua nga 13 atletë nga Olimpiada Speciale – Maqedonia e Veriut, të cilët performuan në pesë disiplina – basketboll, not, badminton, atletikë dhe pingpong.

Medalje të bronzta fituan Mario Mickovski në disiplinën e notit, kategoria “100 metra stil i lirë” dhe Jane Nikodinovski në badminton.

Juliana Petrovska u kthyen me medalje të argjendta nga Olimpiada Speciale në atletikë, kërcim së gjati dhe Stefan Trpkovski në not, kategoria 100 metra shpinë.

Megjithatë, Agron Hayredini fitoi medaljen e artë në disiplinën e atletikës, kategoria “kërcim së gjati”.

Nga Olimpiada Speciale e Maqedonisë thonë se pjesëmarrja në Lojërat Olimpike Speciale Botërore tregoi se vendi ka kapacitete të mëdha. Edhe atletët e tjerë arritën rezultate të shkëlqyera.

“Ne dëshmuam se mund të përballemi me fuqitë më të mëdha të botës, të fitojmë dhe të fitojmë medalje në skenën botërore. Jemi të kënaqur që denjësisht e kemi paraqitur shtetin maqedonas dhe jemi krenarë që pesë herë flamuri ynë kombëtar është valuar në piedestal në Berlin – sukses ky që nuk ndodh çdo ditë e as në asnjë kategori tjetër garash”, thonë. Olimpiada Speciale – Maqedonia e Veriut.

Lojërat Olimpike Speciale Botërore synojnë të bashkojnë kultura dhe kombe të ndryshme në një vend, duke kontribuar në rritjen e shkallës së përfshirjes përmes sportit.

Këtë vit, mbi 190 vende morën pjesë në lojëra me 7,000 përfaqësues, të mbështetur nga mbi 3,000 trajnerë dhe 20,000 vullnetarë. Atletët garuan në 26 disiplina të ndryshme. Gjatë këtij eventi, përveç pjesëmarrjes në gara, sportistët patën mundësinë të miqësohen me njëri-tjetrin, të takojnë një numër të madh njerëzish në mbarë botën, por edhe të demonstrojnë fuqinë e dorës së ndihmës – me përfshirje aktive në të ndryshme sferat e shoqërisë, si sporti, për të stimuluar zhvillimin e personave me aftësi të kufizuara intelektuale./meta.mk/

Të fundit