24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedonia është vendi i 39-të më i mjerë në botë

Steve Hanke, profesor i ekonomisë së aplikuar në Universitetin Johns Hopkins, përpiloi një listë të vendeve më të mjerueshme në vitin 2022.

Rezultatet janë norma e papunësisë (shumëzuar me dy), inflacioni dhe normat e huadhënies bankare minus ndryshimin në përqindje vjetore të PBB-së reale për frymë.

Në vendin e parë në listën e Hanke është Zimbabve, indeksi i së së cilës është 414.7. Inflacioni cilësohet si faktori më i madh i situatës së keqe në këtë vend.

Maqedonia e Veriut renditet e 39-ta me një indeks prej 50.4 falë papunësisë. I njëjti indeks me më shumë, kujdes, Myanmar, dhe menjëherë pas nesh janë Algjeria, Nigeria, Tunizia dhe Mauritania…

Kur bëhet fjalë për vendet e tjera të rajonit, më e keqja është Bosnja dhe Hercegovina në vendin e 18-të, Mali i Zi në vendin e 34-të, Serbia në vendin e 54-të, Rumania në vendin e 79-të Greqia në vendin e 84-të, Shqipëria në vendin e 97-të, Kroacia në vendin e 98-të, Bullgaria në vendin e 101-të dhe Sllovenia në vendin e 118-të.

Të fundit