17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

MASH për edukimin seksual: Prindërit duhet të jenë të qetë, gjithçka që bëjmë është maksimalisht transparente

Ministria e Arsimit dhe Shkencës mohon çdo lidhje midis fotove dhe përmbajtjes që po qarkullojnë këto ditë në rrjetet sociale, me edukimin gjithëpërfshirës seksual.
Lajmet e rreme dhe postimet në rrjetet sociale po intensifikohen për të frikësuar dhe gënjyer qytetarët. Le të jenë qytetarët të qetë, arsimi është përmirësuar dhe reformuar. Të gjitha informacionet që janë përhapur këto ditë në lidhje me edukimin seksual, si ky, janë plotësisht të rreme dhe ne u bëjmë apel qytetarëve që të mos bien në të.

Siç ka raportuar disa herë Byroja për Zhvillimin e Arsimit, edukimi seksual nuk po futet fare. Nga viti i ardhshëm, vetëm një projekt pilot është planifikuar në katër klasa të nënta në katër shkolla fillore. Asnjë përmbajtje ose program nuk ofrohet në përmbajtjen e re dhe në tekstet shkollore për klasën e parë dhe të katërt pasi grupe të caktuara në rrjetet sociale përpiqen të ngatërrojnë publikun.

Prindërit duhet të jenë të qetë, gjithçka që bëjmë është maksimalisht transparente dhe në interesin më të mirë të fëmijëve. Ne apelojmë të ndjekim kanalet zyrtare të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës  në mënyrë që të mbrojmë studentët, mësuesit dhe prindërit nga manipulime të tilla, të cilat, për fat të keq, do t’i shohim më shpesh.Transmeton /TvKoha/

Të fundit