12/07/2024
30 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mbi 60% e qytetarëve nuk janë të kënaqur me drejtimin që po shkon vendi

Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski foli për zgjedhjet e parakohshme parlamentare për të cilat Maqedonia ka nevojë dëshpërimisht duke pasur parasysh krizat në të cilat ndodhemi dhe tha se kurdo që të mbahen do të fitojë VMRO-DPMNE-ja dhe treguesi më i mirë për këtë për fitoren e pashmangshme është se LSDM po ikën nga zgjedhjet.

Nikoloski tha se shumica dërrmuese e popullatës në vend, gjegjësisht mbi 60% janë të pakënaqur me drejtimin në të cilin po shkon Maqedonia, e dinë se në LSDM dhe për këtë arsye ikin nga zgjedhjet.

– Për mua e rëndësishme nuk është vetëm ajo që ikën nga zgjedhjet, por ajo që bëhet duke ikur nga zgjedhjet. Në këto muaj, duke bërë një bojkot aktiv në Parlament, nuk shohim se çfarë ka ofruar dhe çfarë ka bërë qeveria, veçse ata njoftojnë se deficiti buxhetor do të shkojë në një rekord gati 6% të PBB-së dhe se huamarrja e kësaj. viti për fat të keq do të shkojë rreth një miliard euro, që është borxhi më i madh në histori. Për më tepër, ne nuk e shohim atë huazim. Nuk është huazim për një hekurudhë apo autostradë të re, por për të ruajtur një lloj paqeje sociale brenda vendit. – tha Nikolloski.

Nikoloski më tej tha se rezultati që do të fitohet në zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të jetë më bindësi deri më tani, por sërish duhet të mendohet për një partner koalicioni, veçanërisht në mesin e shqiptarëve, sepse në Maqedoni ka mekanizma që preferojnë të respektohen dhe përfaqësuesit. e komuniteteve joshumicë, në radhë të parë shqiptarët si komuniteti më i madh joshumicë në Maqedoni, por edhe të gjithë të tjerëve – turqit, romët, serbët, vllehët, boshnjakët etj. Nikoloski tha se kanë edhe një koalicion të brendshëm ku janë të përfaqësuara bashkësitë më të vogla etnike, por duhet menduar për një partner.

-Partneri ynë është Aleanca për Shqiptarët dhe partia politike BESA me të cilën kemi bashkëpunuar në zgjedhjet lokale dhe kemi bashkëpunim jashtëzakonisht të mirë tani në komuna pasi ata kanë kryetarë komunash dhe ne së bashku kemi shumicën në Këshill ose kemi kryetarë komunash dhe ata kemi këshilltarë dhe mund të them bashkëpunim Jemi në një nivel ekskluzivisht cilësor dhe shpresoj që ky bashkëpunim të shndërrohet në qeveri pas zgjedhjeve parlamentare. Koalicioni do të varet në radhë të parë nga rezultati zgjedhor, ndoshta do të shfaqet një parti e re politike që do të fitojë simpatinë e disa njerëzve, nuk mund të flas për supozime tani, por nëse do të flisnit se kush janë partnerët tanë dhe çfarë do të jini këtu Nëse dëshironi që dëshira jonë të jetë më e drejtpërdrejtë, atëherë do të ishte bashkëpunimi me Aleancën për Shqiptarët dhe BESA-n, shtoi Nikoloski.

Të fundit