13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Më 22 qershor do të ketë testim kualifikues për regjistrim në shkollat e mesme

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) informon se në shkollat e mesme publike ku janë paraqitur numër i madh i nxënësve me numër të njëjtë të pikëve nga numri i parashikuar i vendeve të nxënësve në konkursin për regjistrim të nxënësve në shkollë të mesme për vitin shkollor 2020/2021, do të organizojnë testim kualifikues më 22 qershor i cili fillon në ora 10:00.

“Nxënësit që janë paraqitur për arsim të mesëm (në të gjitha drejtimet) do të testohen në lëndën mësimore Matematikë, Maqedonisht, Shqip, Turqisht, sidomos Gjuhën serbe, varësisht në të se në cilën gjuhë e kanë ndjekur mësimin në shkollën fillore. Ndërsa, për nxënësit të cilët janë paraqitur në drejtimin e shëndetësisë (në të gjitha profilet arsimore) do të organizohet testim të njohurive në lëndët mësimore Biologji dhe Kimi, gjithashtu në gjuhën që e ka ndjekur mësimin në shkollën fillore”, thuhet në kumtesën e MASH-it.

Lista e rezultateve përfundimtare do të shpallet më 22 qershor 2020. fab/

Të fundit