18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

Më në fund borë në Kodrën e Diellit

Rreshjet e borës që nisën mbrëmjen e djeshme kanë mbuluar zonat më të larta përfshirë këtu edhe Kodrën e Diellit dhe bashkë me këtë pritet të fillojë një sezon i vonuar turistik ndonëse ishin bërë gjithë përgatitjet.

Vitin e kaluar kishte fluks të madh të turistëve por edhe të atyre që vijnë nga zonat përreth si Kosova,Shqipëria dhe disa vende të rajonit tonë.

Rreshjet e borës janë një shenjë e mirë se mund të shpëtohet një sezon për këtë vit për shkak të temperaturave të larta që kanë mbretëruar .
Ndryshe pak kohë më parë Qeveria e RMV-së miratoi Vendimin për dhënien e statusit të investitorit strategjik për Ski-Qendrën “Kodra e Diellit” subjektit investues “TechnoAlpin” si një lider botëror për prodhimin dhe instalimin e sistemeve të borës artificiale për vendskijime dhe si ekspert i mirënjohur në planifikimin dhe projektimin e terreneve dhe zonave të skijimit në resorte të ndryshme botërore.

Ky status i investitorit strategjik me një plan ambicioz zhvillimi të Ski-Qendrës “Kodra e Diellit” është për të modernizuar zonën aktuale të skijimit dhe për të optimizimuar infrastrukturën parësore të nevojshme për zhvillimin e Kodrës së Diellit.

Të fundit