23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mexhiti: Ndërmarrjet shtetërore në dorë të qytetarëve! Secilit qytetar do t’i shpërndajmë aksione në vlerë prej 10.000 euro

Izet Mexhiti nga VLEN, gjatë prezantimit të bartësve të listave të koalicionit dhe të programin “Plani 2030” në Tetovë, tha se nëse bëhen pjesë e qeverisë, do të shpërndajnë aksione të ndërmarrjeve publike tek qytetarët.

Mexhiti tha se sipas llogaritjeve të VLEN, secili qytetar do të merrte nga 10.000 euro.

Të nderuar qytetarë, të nderuar bashkëaktivistë të VLEN, të nderuar liderë,

Kam nderin që para jush të fillojë të prezantojë përfaqësuesit tuaj, listën e koalicionit VLEN për zonën 1: Izet Mexhiti, Bekim Sali, Feride Haxhiu, Zeqirja Tairi, Hasim Murtezani, Nafije Selmani, Ismet Iseini, Ibush Jusufi, Safije Iljazi, Liridona Alibojda, Ahmet Ismaili, Nurxhan Asanovska, Fiona Abazi, Astrit Iljazi, Arsim Rustemi, Hamza Ameti, Ilhan Mamuti, Ganimete Jusufi, Anesa Miftari, Faton Fazliu.

Të nderuar qytetarë të Tetovës e të gjithë Maqedonisë së Veriut,

Ne si koalicion VLEN në qeveri do t’i kthejmë ndërmarrjet shoqërore në dorë të qytetarëve. Qeveria do t’u shpërndajë qytetarëve 49% të aksioneve të ndërmarrjeve publike, duke mbajtur për vete 51% të aksioneve, që do të mund të menaxhohen përmes modeleve koncesionare, apo PPP-ve (partneriteti publiku privat).

Vlera e përgjithshme e ndërmarrjeve është afro 20 miliardë euro e kjo do të thotë se secilit qytetar do t’i shpërndajmë aksione në vlerë prej 10 mijë eurosh. Futja e kapitalit privat në ndërmarrjet shtetërore do të sjellë modernizim tek secila ndërmarrje, ndërsa shpërndarja e aksioneve te qytetarët do të sjellë dinamizim ekonomik dhe rritje të mirëqenies tek secila familje.

Votoni koalicionin VLEN më 8 maj, votoni këtë listë të pastër, votoni këta njerëz të ndershëm që do t’i përfaqësojnë denjësisht interesat tuaja edhe kombëtare edhe shoqërore.

Mirupafshim në fitoren tonë!

Të fundit