22/06/2024
21.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski: Bashkë ta ndryshojmë imazhin e shëmtuar të përditshmërisë dhe të luftojmë për të ardhmen

Kryetari i OBRM-PDUKM Hristijan Mickoski ka dërguar një mesazh me rast të festës së “Bogorodicës”.

“Në emrin tim dhe në emër të OBRM-PDUKM-së, ju uroj të gjithë krishterët ortodoksë për festën e madhe. Ju uroj edhe ditën e minatorëve që festohet sot”.

“Sot është dita ku të gjithë ne duhet të kujtojmë vlerat katolike të cilat me shekuj kanë qenë pjesë e traditës sonë dhe besimit tonë. Dashuria për të afërmit, por edhe njerëzimi janë themelet e shpirtërores sonë, sepse na mësojnë se duhet të sakrifikojmë një pjesë tonën, të jemi të durueshëm dhe këmbëngulës, për të bërë më mirë sot dhe nesër më të mirë për ne, por edhe për brezat tanë të ardhshëm. Tundimet dhe sfidat janë pjesë e çdo rruge, por të bashkuar mund t’i kapërcejmë të gjitha”, tha Mickoski.

“Sot shumë familje maqedonase e shpërndajnë fatin e vështirë të pasigurisë, varfërisë dhe një të ardhmeje të privuar. Nëse krimi dhe korrupsioni po shkatërrojnë themelet e shtëpisë tonë, atëherë duhet t’i trajtojmë me vendosmëri. Nëse na kërcënon tjetërsimi dhe apatia, atëherë patriotizmi dhe proaktiviteti i përbashkët i secilit prej nesh duhet të jetë përgjigja me të cilën do ta kundërshtojmë”.

“Minatorët maqedonas përballen me probleme të shumta dhe kushte të vështira pune. Kjo duhet të ndryshojë. Kërkohen kushte të mira pune dhe punë me pagesë. Le të ndërtojmë së bashku një shoqëri më të mirë dhe më të drejtë. Ne do të sjellim një të ardhme për çdo njeri. Le të ndryshojmë së bashku imazhin e shëmtuar të përditshmërisë dhe të luftojmë për të ardhmen”, ka shkruar Mickoski në urimin e tij.

Të fundit