20/06/2024
29.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski: Nuk duhet të pranohet që Delçev ishte bullgar

“Nëse dikush në tryezë më ofron të pranoj që Delçev ishte një bullgar, më besoni do të bëj një skandal diplomatik të përmasave botërore, për të cilin do të flitet për një kohë të gjatë dhe vetëm atëherë do të fillojnë procedurat e ndryshme,” tha udhëheqësi i VMRO -DPMNE, Hristijan Mickoski mbrëmë në Vetëm intervista në Kanal 5.

“Është diçka e paimagjinueshme dhe mendoj se nuk duhet të ketë një person të tillë që do ta pranonte atë,” tha Mickoski.

Ai thotë se të gjithë duhet të jemi të vetëdijshëm se në emër të Goce Delçev, Gruev, Pitu Guli dhe të tjerëve, ne në fakt ndërtuam një shtet. Lidhur me negociatat me Republikën e Bullgarisë, Mickoski tha se pala negociuese maqedonase nuk duhet të pranojë në asnjë rrethanë që Goce Delçev ishte bullgar.

Të fundit