24/04/2024
14.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ministria e Drejtësisë kërkon ekstradimin e Alil Demirit dhe Afrim Ismailoviqit për rastin “Monstra”

Ministria e Drejtësisë për herë të fundit kërkoi ekstradimin e Alil Demirit dhe Afrim Ismailoviqit më 5 shtator të vitit 2018. Pasi ata u arratisën në Kosovë pas vrasjes makabre në Liqenin e Smilkovës, vendi ka kërkuar dy herë zyrtarisht që dy të dyshuarit në rastin Monstra, të ekstradohen për t’u gjykuar për vrasjet e katër djemve dhe një peshkatari.

MINISTRIA E DREJTËSISË

“Pas kërkesës së fundit për ekstradim, Ministria e Drejtësisë u dërgoi disa kërkesa autoriteteve të Kosovës për t’iu përgjigjur kërkesës. Kërkesa e fundit e tillë u dërgua këtë vit. Deri më tani, shteti ka marrë vetëm njoftimin se Afrim Ismailoviq është i pakapshëm për autoritetet e Kosovës, do të thotë ata nuk mund ta lokalizojnë atë. “

Alsat gjithashtu pyeti Ministrinë e Drejtësisë së Kosovës – kur do të ekstradohen Demiri dhe Ismailoviq? Gjithashtu pyetëm pse nuk janë ekstraduar deri më tani? Nuk morëm përgjigje.

Rigjykimi për rastin “Monstra ” është në përfundim. Prokuroria kërkoi dënime të përjetshme për Alil Demirin, Afrim dhe Agim Ismailoviqin. Për Haki dhe Fejzi Azirin kërkuan dënime maksimale. Të gjithë po ndiqen penalisht për terrorizëm dhe ndihmë terrorizmit. Për të pandehurin Sami Luta, prokuroria e tërhoqi aktakuzën për shkak të mungesës së dëshmive. Në fjalët e saj përfundimtare, prokuroria tregoi se nuk kishte dyshim se të pandehurit ishin autorët e pesë vrasjeve në vitin 2012. Për më tepër, prokurorja Fatime Fetai vuri në dukje se të ashtuquajturat “bomba” në këtë rast nuk kanë ndryshuar asgjë, megjithëse kryeministri Zoran Zaev ka siguruar vazhdimisht publikun se bisedat e përgjuara mund të ndikojnë në epilogun e procesit. Rasti “Monstra” u mor nga PSP-ja tashmë e shuar, pasi Gjykata e Lartë rrëzoi vendimin e parë në këtë rast. Të pandehurit mbrojtjen e tyre do ta japin në fjalën e fundit të tyre më 3 shkurt.

Të fundit