24/06/2024
18 C
Tetovo

Të tjera lajme

Milloshoski: Do të mbështesim një zgjidhje sistematike që ka të bëjë me uljen e koeficientëve të pagave të zyrtarëve

VMRO-DPMNE ka vullnet politik për të mbështetur një zgjidhje sistematike që do të kishte të bënte me uljen e koeficientëve për llogaritjen e pagave të zyrtarëve, tha sot deputeti Antonio Milloshoski.

I pyetur nëse si parti politike planifikojnë të paraqesin propozim për ndryshime ligjore për pagat e zyrtarëve, të cilat me vendim të Gjykatës Kushtetuese u rritën për 78 për qind, Milloshoski tha se shumë nga propozimet e tyre për ndryshime ligjore nuk janë miratuar. në periudhën e kaluar dhe për këtë arsye i bëri thirrje qeverisë që ta bëjë këtë sa më shpejt që të jetë e mundur, i ka dorëzuar Kuvendit atë që shpall si ligj sistemik.

– Si parti politike, edhe para se kjo temë ishte për të ardhurat personale dhe vendimin e Gjykatës Kushtetuese, dy muaj më parë kishim disa projektligje, por do të përmendja atë që është më i rëndësishmi. Kemi dorëzuar projektligjin për shfuqizimin e 40 pozitave të zëvendësdrejtorëve që janë votuar në ndërmarrjet publike shtetërore nga LSDM dhe BDI në mënyrë që të negociohen më lehtë brenda koalicionit, edhe pse ishin të panevojshme dhe krijonin shpenzim të madh buxhetor. Qeveria me një votë ishte kundër vetë nevojës për të futur në rend dite këtë ligj. E përmend këtë për t’ju vënë në dukje se ne kemi pasur një përvojë të keqe me shumë propozime tona në lidhje me shpenzimet buxhetore dhe uljen e tyre. Prandaj do t’i japim mundësi qeverisë që ajo që e shpallin si ligj sistemik sa më shpejt të arrijë në Kuvend dhe opozita do ta përkrahë, tha Milloshoski.

Me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për shfuqizimin e dy neneve të Ligjit për pagat dhe shtesat e zyrtarëve, u bë e mundur rritja e pagave të zyrtarëve shtetërorë për 78 për qind. Ligji vlen edhe për të ardhurat e kryeministrit, presidentit, kryetarit të Kuvendit, por edhe për të gjithë bartësit e funksioneve publike.

Të fundit