19/06/2024
29.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

MPB me paralajmërim: “Mos bini pre e fletëthirrjeve elektronike false në emër të drejtorit të BSP-së”

Ministria e Punëve të Brendshme këto ditë ka pranuar raportime nga qytetarët për një mesazh elektronik të pranuar gjoja në emër të drejtorit të Byrosë për siguri publike, Sasho Tasevski, në të cilin, në formë të gjoja thirrjes në gjykatë, pranuesi i mesazhit. informohet se është objekt i procedimit ligjor për një sërë krimesh fiktive, të cilat nuk i ka kryer, si pornografia e fëmijëve, pedofilia, ekzibicionizmi… Njëkohësisht, marrësi i mesazhit ftohet të regjistrohet me email. dhe të japë të dhënat e tij personale.

MPB njofton qytetarët se bëhet fjalë për një mesazh fals që nuk është dërguar nga MPB-ja, pra BSP-ja. Këto e-maile janë një tentativë klasike për mashtrim në të cilën qëllimi i mashtruesve është të marrin të dhënat personale të qytetarëve për t’i keqpërdorur më tej. Thirrjet nuk dërgohen me e-mail, madje edhe nëse i lexoni me kujdes këto mesazhe, është e qartë se bëhet fjalë për një mashtrim.

“Prandaj apelojmë për një vëmendje të veçantë, të mos hapen këto mesazhe, të mos kontaktohet me dërguesin dhe të mos shpërndahen të dhënat personale që kërkojnë mashtruesit. Ne ju paralajmërojmë gjithashtu që të mos hapni lidhje dhe skedarë që dërgohen si bashkëngjitje në një mesazh elektronik që vjen nga një dërgues i panjohur, në mënyrë që të mbroni sistemin tuaj kompjuterik .

Njëkohësisht, ju informojmë se tentativat e tilla për mashtrim janë të natyrës ndërkombëtare, duke pasur parasysh se mesazhe elektronike me përmbajtje të ngjashme dhe me të njëjtin qëllim – keqpërdorim të të dhënave personale, u dërgoheshin edhe qytetarëve në vendet e rajonit. në periudhën e kaluar”, tha MPB.

Të fundit