13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Naceva Fustiç: Konfirmon se tek ata është pranuar një djalë 17-vjeçar me sëmundjen e dhenve nuk ka rrezik

Drejtoresha e Klinikës së Fëmijëve, Stojka Naceva-Fustiç, ka konfirmuar se tek ata është pranuar një djalë 17-vjeçar me sëmundjen e dhenve.

Në një prononcim për MPB-në, Naceva-Fustic thotë se nuk ka asnjë rrezik nga fëmija sepse është i izoluar dhe ka protokolle.

– Fjala është për një fëmijë me paralizë cerebrale, i palëvizshëm, ka qenë në respirator për një muaj e gjysmë në terapi intensive, është liruar para disa ditësh, vjen këtu me vështirësi në frymëmarrje, është i intubuar, është vendosur. në Departamentin e Pulmologjisë në izolim kontakti special. Atje ata punojnë me një infermiere speciale, e cila mban pajisje mbrojtëse dhe pallto dhe maskë, vizore, doreza. Ka protokolle që ndiqen, theksoi Naceva-Fustic.

Ajo sqaroi se bëhet fjalë për një djalë 17-vjeçar me peshë 15 kilogramë dhe apeloi që të respektohet privatësia e pacientëve dhe të kenë kujdes në transmetimin e informacionit në publik.

Të fundit