21/07/2024
29.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nagip Memeti: Në përkujtim të profesorit Xhafer Bafqari nga Tetova

Ka ndruar jetë me datë 20 Shkurt 2023 profesor Xhafer Bafqari nga Tetova . I lindur më 10 04 1946 në f .Sellcë të Tetovës .Shkollën fillore e kreu në Trebosh atë të mesmen në gjimnazin e Tetovës..Shkollën e lartë pedagogjike e kreu në Shkup kurse fakultetin Gjeografi Histori e kreu më vitin 1979 në Prishtinë ..punoi si mësues në fshatin Llërc dhe Trebosh,kurse si profesor në shkollën e mesme textile dhe medicinale..Për shkaqe të mos përkuljes së sistemit sllavo komunistë degradohet si mesues në Shkollen Fillore Migjeni (Bratsvo atëherë) prej nga edhe u penzionua.Kishim fatin që të ishim nxenesit e tij, të kishim profesorin më të shquar të gjeografisë në trevat shqiptare në shkollën tone posaçërisht unë e kisha kujdestar klase.Na pajisi me dituri të lëmis së gjeografis gjë që në shkollimin e metutjeshëm ta kalojm shum lehtë.Nxënës të tij sot jan doktora , profesora, biznismen ,politikan etj .
Kujtimi ndaj jush profesor do të jetë i paharueshën.Zoti të bekoft me xhehnet.

Nxënësi juaj i dikurshëm Nagip Memeti

Të fundit