24/05/2024
11.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ndryshimet Kushtetuese, ministria e Drejtësisë publikon listën me anëtarët e Grupit të Punës

Ministria e Drejtësisë njofton se deri në datën e skadimit të afatit (10.04.2023), në këtë dikaster kanë mbërritur propozimet e mëposhtme nga partitë politike parlamentare për anëtarë të grupit punues për ndryshimet kushtetuese:

Cvetanka Ivanova-LSDM

Arbër Ademi-BDI

Remzi Mehmedi-Aleanca për Shqiptarët

Sonja Mirakovska-PRSD

Nano Ruzhin-PLD

Hrista Najdanov-RDM

Temellko Risteski-Partia e Pensionistëve

Rametulla Kuqi-PDSH

Eran Kurtish-Partia për Lëvizjen e Turqve

Bejxhan Iljas-Partia Demokratike e Turqve

Propozimet nga institucione:

Alleksandar Spasov-Kabineti i Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Dragan Tillev-Sekretariati për Çështje Evropiane

Shpend Sadiki-Ministria e Punëve të Jashtme

Sipas njoftimit emrat e ekspertëve të cilët do të jenë pjesë e grupit punues për përgatitjen e ndryshimeve kushtetuese do të shpallen deri në fund të javës.

“Ju njoftojmë se ky trup punues është formuar nga Ministria e Drejtësisë, e cila e ka për detyrë nga Qeveria të përgatisë propozim-iniciativën për nevojën e ndryshimeve kushtetuese. Qeveria është propozuese e ndryshimeve kushtetuese. Pas përgatitjes së ndryshimeve, propozimi do të kalojë në të gjitha trupat punuese në korniza të Kuvendit. Paralelisht do të mbahen diskutime publike profesionale në të cilat ekspertë, parti, organizata të shoqërisë civile dhe institucione të tjera do të mund të shprehin qëndrimet e tyre”, thuhet në njoftimin e ministrisë së Drejtësisë.

Të fundit