15/06/2024
17.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ndryshimi i dokumentacionit/ Qytetarët do të realizojnë të drejtave të tyre, thotë Spasovski

Në asnjë rast nuk do të bëhet fjalë për dënimin e qytetarëve, këtë nuk do ta bëjmë, as të vuajnë në realizimin e të drejtave të tyre, tha ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski. në lidhje me detyrimin ligjor për ndryshimin e dokumenteve personale.

“Në vazhdimësi, siç do të zhvillohet situata, do të marrim vendime të tilla, por vendimet do të jenë gjithmonë në interes të qytetarëve”, tha ai.

Ministri Spasovski informoi se edhe këtë vit është rritur frekuenca e ndërrimit të dokumenteve personale. Ai theksoi se muajt qershor, korrik dhe gusht janë më të shpeshtat, ndërsa vitin e kaluar për të njëjtën periudhë, siç tha ai, ka pasur mbi 50 mijë kërkesa në muaj për ndryshim të dokumenteve personale.

“Edhe këtë vit, numri po lëviz në një shkallë të tillë. Siç është afruar periudha e verës, pushimet vjetore, kemi edhe një frekuencë të shtuar. Këto ditë po bie pak. Në Shkup, si numri më i madh, kërkesa është e madhe”, tha ministri.

Ai tha se mendon se të gjitha aktivitetet që ndërmerren kanë për qëllim që t’u përgjigjen kërkesave të të gjithë qytetarëve dhe theksoi se është e rëndësishme që të vazhdojë prodhimi i dokumenteve personale.

“Për herë të parë pas 30 vitesh kemi stacione bazë në zyrat konsullore diplomatike që mund të nxjerrin dokumente personale atje, gjë që e zvogëlon numrin”, tha ai.

Ministri rekomandoi se më e rëndësishmja është që të gjithë ata që duan të marrin termin, ose e marrin atë, ta respektojnë, pasi siç tha ai, zhvendosja e terminit do të thotë problem për të gjithë sistemin.

“Në ditët në vijim kemi disa propozime që do të ndihmojnë në relaksimin e të gjithë sistemit, nëse shohim, deri më tani rreth një milion qytetarë kanë ndërruar dokumentet. Pra dinamika është e mirë, tha ministri i cili përfundoi se sipas kësaj ndryshimi i dokumenteve personale do të përfundojë me sukses.

Deri në shkurt të vitit 2024, qytetarët kanë obligim ligjor të ndryshojnë të gjitha dokumentet personale, në të cilat në vend të emrit aktual Republika e Maqedonisë, duhet të shkruhet emri i ri që rrjedh nga Marrëveshja e Prespës, Republika e Maqedonisë së Veriut.

Të fundit