24/04/2024
15.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në 2019 vetëm 813 maqedonas kanë marrë shtetësi bullgare

Sipas të dhënave të Eurostat, vjet vetëm 813 qytetarë nga Maqedonia e Veriut kanë marrë shtetësi bullgare. Agjencia statistikore evropiane për çdo vjet publikon rezultate se sa qytetarët jashtë BE-së kanë fituar shtetësi nga vendet anëtare.

Qytetarët e Maqedonisë ndodhen në vendin e katërt me 6%, ndërsa para tyre janë turqit me 4.976, rusët me 1.993 dhe qytetarët e Ukrainës me 1.5579, kurse qytetarët e Serbisë janë në vendin e katërt me 548 shtetësi. Ndrysje, më së shumti shtetësi (757.009) janë qytetarët e Ukrainës në Polono dhe më pas vinë marokenët dhe indianët.

Qytetarët e Maqedonisë ndodhen në vendin e katërt me 6%, ndërsa para tyre janë turqit me 4.976, rusët me 1.993 dhe qytetarët e Ukrainës me 1.5579, kurse qytetarët e Serbisë janë në vendin e katërt me 548 shtetësi.

Ndrysje, më së shumti shtetësi (757.009) janë qytetarët e Ukrainës në Polono dhe më pas vinë marokenët dhe indianët.

Të fundit