24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në 50 autopsi të kryera në Bergamo, asnjë i vdekur nga koronavirusi, u deklaruan të infektuar

Janë kryer 50 autopsi në spitalin Papa Giovanni XXIII në Bergamo nga dr. Giampaolo Palma. Sipas analizave të kryera konfirmohet se shkaqet e vdekjes nuk janë për shkak të covid 19, por një nga shkaqet kryesore të vdekjeve ka ardhur si rezultat i trajtimit të gabuar!

Ç’farë ka ndodhur në Itali?

Pse Angelo Borrelli, kreu i Mbrojtjes Civile, dhunonte çdo ditë mendjen e popullatës italiane me buletinet e tij të luftës? Pse u deklaruan të gjithë të vdekur nga koronavirusi (800, 900, 850 në ditë) pa pasur kurrë një autopsi?

Kush fshihet pas kësaj , në gjithë Italinë fillojnë hetimet ?

Kontrollet dhe hetimet për rezidencat për të moshuarit vazhdojnë, në të gjithë Italinë, në strukturat e identifikuara javët e fundit për shpërthim të infeksioneve dhe viktimave të koronavirusit.

Pio Albergo Trivulzio i Milanos është në qendër të hetimit të Prokurorisë për epidemi të fajshme dhe vrasje. Këtu po hetohet për rreth 200 viktima. Hetimet kanë nisur dhe në Toscanë ku deri më tani janë regjistruar 168 vdekje me diagnozën e koronavirusit në RSA me 1,028 pacientë pozitivë.

Kontrollet e ngushta u nisën gjithashtu në rezidencat Parma. Tashmë 25 struktura të vizituara deri më tani nga një grup pune i përbërë nga mjekë, specialistë të sëmundjeve infektive, të ngritura në fillim të prillit nga kompanitë spitalore-universitare dhe USL. Por prokurorët, hetuesit dhe Nas janë në punë nga njëri skaj i vendit në tjetrin: dy hetime janë nisur në Kalabri mbi shtëpitë e pleqve dhe RSA.

Sipas pikëpamjes së gjyqësorit, në veçanti, “Domus Aurea” i Chiaravalle Centrale (Catanzaro) dhe “Villa Torano” e Torano Castello (Cosenza), i bashkon e njëjta situatë, të infektuarit me Covid-19 janë regjistruar si në mesin e mysafirëve ashtu edhe në mesin e operatorëve të strukturave.

Në Chiaravalle Centrale, janë regjistruar mbi 70 raste të infeksionit dhe 22 viktima në mesin e pacientëve të moshuar, Prokurori i Catanzaro ka hapur një hetim, i cili ka udhëzuar Nas të karabinierëve që të marrin të dhënat mjekësore të mysafirëve të shtëpisë të kujdesit por edhe dokumentet administrative.

Dinamikë të ngjashme për “Villa Toirano” në të cilat janë regjistruar mbi 50 raste, edhe ende mungona një shifër përfundimtare. Prokurori i Cosenza tashmë është zhvendosur dhe për momentin, nuk ka regjistrime zyrtare në regjistrin e të dyshuarve.

Gjithashtu në këto orë Nas i Brescia kanë kryer inspektime në RSA të provincës së Bergamos. Hetimi do të shërbejë për të hedhur dritë mbi 1.500 vdekje në 50 ditë në 65 ambiente të moshuar në krahinë. Akuza është e një epidemie të fajshme. Për më tepër, nga sot në mëngjes Carabinierët po kryejnë një inspektim të saktë edhe në rezidencën e të moshuarve ‘La Certosa di Pavia’ në Samperone në komunën e Certosa (Pavia). Brenda objektit, koronavirusi ka shkaktuar 33 vdekje.

Një tjetër vdekje e dyshimtë në Merate për të cilën prokurori Leço filluar hetimet e nevojshme. Në Liguria, objekti Skipper në Masone ka shkaktuar një trazirë të veçantë, ku ka pasur 3 vdekje dhe 30 pozitive, plus 12 punonjës shëndetësorë të infektuar, të cilët, megjithatë, nuk janë drejtuar në trajtimin spitalor, duke treguar simptoma të buta.

Marrja e dokumentacionit në rezidencat socio-sanitare u krye nga karabinierët në të gjithë Pulian. Me përjashtim të provincës së Tarantos, raste të infeksionit janë regjistruar në të gjithë të tjerët që kanë nxitur prokurorët të kthejnë vëmendjen në menaxhimin e strukturave dhe në afatin kohor me të cilin janë marrë masat për të mbrojtur mysafirët dhe punonjësit.

Në Torino, nga ana tjetër, hetimi gjyqësor për rastin e dy bashkëshortëve të moshuar, të cilët dyshohet se kanë infektuar një repart të tërë të spitalit Molinette, nuk do të përfundojë me asgjë. Theifti ishte dërguar në spital për pneumoni dhe vetëm më vonë, kur doli që një djalë ishte në Lombardi, nëse ajo i ishte nënshtruar një tamponi. Burri ishte duke qëndruar në Paullo (Lodi) por nuk ka asnjë lidhje me patologjinë që prekte prindërit e tij.

Një seri dosjesh janë hapur në Puglia, ku Prokurori i Foggia heton për përhapjen e një epidemie të fajshme ndaj personave të panjohur pas vdekjes së parë nga Coronavirus në San Marco në Lamis. Në atë rast, korrieri kishte lëshuar trupin për varrosje para se të kishte rezultatin e shtupës. Në Bari, nga ana tjetër, filloi një hetim për gjetjen e fakteve për furnizimin me maska./teksti i huazuar nga gazeta sot.al

Të fundit