18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në gjysmën e dytë të këtij muaji policia me apel :Pastroni oxhaqet

 • Në gjysmën e dytë të këtij muaji dhe në Pollog, sidomos në mëngjes dhe
  në mbrëmje, ka temperatura relativisht të ulëta, të cilat tashmë kanë
  filluar sezonin e ngrohjes, jo vetëm nëpër shtëpi, por edhe në dyqane
  komerciale, objekte publike e të ngjashme.Për shkak të kësaj, mundësitë
  e shpërthimit të zjarrit janë rritur ndjeshëm këto ditë, para së gjithash si
  pasojë e pakujdesisë njerëzore, instalimeve elektrike të vjetra dhe të
  rrënuara, furrave me defekt dhe oxhaqeve të papastruar në kohë në
  shtëpi apo objekte banimi.Nga ana e Sektorit të punëve të brendshme
  Tetovë sërish apelojnë qytetarët për vigjilencë maksimale, gjegjësisht të
  mos i lenë të ndezura aparatet ngrohëse kur nuk janë prezent për një
  kohë të gjatë nëpër shtëpi apo në vendet e punës, sidomos ngrohëset,
  kondicionerët apo shporet me dru. Sepse mjafton vetëm një shkëndijë e
  vogël për të ndezur një zjarr të madh me pasoja të rënda materiale dhe të
  tjera. Kjo vlen veçanërisht për ndërtesat e banimit, ku lokalizimi i
  zjarreve është shumë më i vështirë dhe për shkak të mungesës së
  pajisjeve të nevojshme në shumë prej tyre dhe aksesit të vështirë në
  ndërtesa, kryesisht për shkak të ndërtimeve apo arsyeve të tjera.Pronarët
  e shtëpive dhe qiramarrësit në ndërtesa këshillohen të kontrollojnë dhe
  pastrojnë oxhaqet të paktën dy herë në vit, por edhe të mos
  mbingarkojnë instalimet duke ndezur disa pajisje elektrike
  njëherësh.Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm paraqet vepër penale për
  të cilin sipas nenit 288 të Kodit Penal, në varësi të rrethanave dhe
  pasojave, parashikohet dënim me burg nga gjashtë muaj deri në pesë
  vjet, e nëse është bërë nga pakujdesia, dënimi me burgim është deri në
  tre vjet./Tv Koha/

Të fundit